Stakleni gradovi | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Stakleni gradovi

Na Krku će biti predsavljena izložba i ambijentalna instalacija umjetnika Antona Vrlića.

16.07.2011 - 30.07.2011 , Krk - Galerija Decumanus
  • A
  • +
  • -

Instalacija Stakleni gradovi prošle je godine izazvala veliki interes publike i kritike kad je krenula galerijskim prostorima Hrvatske, počevši svoj hod od zagrebačke Gliptoteke, preko zadarskog Muzeja antičkog stakla, do riječke Galerije Juraj Klović. Pokazujući svaki put svoju izuzetnu atraktivnost, živost i aktualnost. Nastavlja ga sad u Galeriji Decumanus, dokazujući kako je to isto tako i projekt koji pruža izvanredne mogućnosti daljnjeg razvoja i nadogradnje istraživanja u mediju stakla, te kako je on time fascinantni „work in progress“. 

                        

Kustosica izložbe u Galeriji Decumanus je Višnja Slavica Gabout, povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka, koja je autorica predgovora u katalogu, a koja će izložbu i otvoriti.

Anton Vrlić rođen je 1957. godine u Splitu. Školovao se u Sinju. U Zagrebu je upisao Akademiju likovnih umjetnosti, na kojoj je 1982. godine diplomirao slikarstvo. Kontinuirano se bavi slikarstvom, povremeno grafikom, a posljednjih 15-ak godina istražuje medij stakla. Izlaže samostalno od 1982. godine i do sada je održao 57 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Od 2007. godine Anton Vrlić zaposlen je na Akademiji primijenjene umjetnosti u Rijeci, gdje do danas kao docent predaje slikarstvo na odsjeku primijenjenih umjetnosti. Od 2003. godine vanjski je suradnjik i na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje vodi kolegij Tehnike i umjetnost stakla. Za svoj rad autor je dosad više puta nagrađivan. Godine 2009. izdana mu je monografija, u autorskoj obradi Borivoja Popovčaka.

 

Otvorenje izložbe je u subotu, 16. srpnja u 21 sat i možete je pogledati do 30. srpnja svaki dan osim utorka od 10 do 12 i od 19 do 23 sata. Ulaz je slobodan.

 

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 14.07.2011