STIFF 2021 | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

STIFF 2021

Otvoren je poziv na prijavu umjetničkih radova za multimedijalni popratni program Međunarodnog studentskog filmskog festivala.

ROK: 01.05.2021
  • A
  • +
  • -

Međunarodni festival studentskog filma (STIFF) već osmu godinu za redom razvija popratni izložbeni program koji razrađuje i komplementira tematski fokus filmskog programa. S naglaskom na suvremene umjetničke prakse, popratni program STIFF-a okuplja umjetnike_ce iz cijelog svijeta koji svojim radom propituju značajne pojave društvene, političke, ali i intimne svakodnevice. 

Ovogodišnja tema festivala je Tijelo i stoga će se kroz izložbeni program 8. STIFF-a istraživati društveno relevantni načini interpretacije tijela u suvremenom digitalnom okolišu zasićenom slikom. Festival želi potaknuti pristup tijelu kao produktivnom i kreativnom, tijelu kao procesu čije značenje i kapaciteti variraju ovisno o kontekstu u kojem se nalazi. 

Kao popratni program festivala, multimedijalnom izložbom organizatori žele kreirati posebno osjetilno iskustvo koje će dodatno istražiti, razigrati i obogatiti temu, izazivajući ideje o tijelu i tjelesnosti, propitujući granice i kapacitete tijela kroz njegove stalne i fluidne interakcije s okolinom. 

STIFF poziva umjetnike_ce da prijave fotografije, GIF animacije ili video radove te ostale oblike digitalnih radova (video igre, web stranice, aplikacije i slično) koji se bave ili dotiču teme tijela u najširem smislu.

Odabrani radovi biti će izloženi tijekom festivala od 4. do 7. studenog 2021.

Rok za prijavu radova je 1. svibanj, a sve ostale detalje prijave možete pronaći na festivalskoj web-stranici.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 02.03.2021