Stimulirati pisce | kulturpunkt

Vijesti Kulturne politike

<

Stimulirati pisce

Ministarstvo kulture dodijelit će deset novčanih poticaja za autore i autorice prošlogodišnjih romana. 

  • A
  • +
  • -

Kako bi potaknulo stvaralaštvo i promociju domaćeg romanesknog stvaralaštva, Ministarstvo kulture objavilo je javni poziv za dodjelu stimulacija najboljim ostvarenjima na području romanesknog stvaralaštva u 2011. godini. Na ovom natječaju bit će dodijeljeno deset stimulacija od 15 tisuća kuna po romanu koje će pripasti autoru odabrane knjige. Rok za prijavu ističe 23. lipnja.

Romane, koji se prijavljuju pod punim imenom i prezimenom autora, ocijenit će posebno formirano stručno povjerenstvo imenovano od ministrice kulture. Povjerenstvo će se pri vrednovanju romana rukovoditi najvišim umjetničkim kriterijima i standardima struke te na koncu uputiti svoj prijedlog ministrici kulture koja će donijeti završnu odluku o stimulaciji.

Ovom pozivu mogu se odazvati autori, izdavači i druge fizičke i pravne osobe s prijedlogom romana, čije je prvo izdanje objavljeno na hrvatskom jeziku, kod izdavača registriranih u Republici Hrvatskoj i to u razdoblju od 1. siječnja godine do 31. prosinca prošle godine. Svaki predlagatelj na ovaj javni poziv može predložiti neograničen broj romana, neovisno o njihovoj tematici. 

Kako bi se prijavili na natječaj, na adresu Ministarstva kulture potrebno je poslati pet primjeraka romana zajedno s imenom, prezimenom, adresom i email adresom te telefonom predlagatelja, uz napomenu "Za dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području romanesknog stvaralaštva za 2011. godinu". Cjeloviti tekst natječaja dostupan je ovdje

Izvor: MK

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 25.05.2012

VEZANE VIJESTI

Glad u sustavu knjige

Piše: Petra Novak

Za komentar o stanju domaće književne i izdavačke scene obratili smo se Simoni Goldstein, Miši Nejašmiću, Robertu Perišiću i Milanu Živkoviću. 

Financiranje javnih potreba u kulturi

Ministarstvo kulture u sklopu redovite dokumentacijsko-analitičke djelatnosti provodi istraživanje o financiranju javnih potreba u kulturi županija, gradova i općina.

Istraživanje o knjižnoj sceni

U cilju poboljšanja djelatosti vezne uz knjigu, Ministarstvo kulture je pokrenulo istraživanje među korisnicima njihove potpore.

Potpore za knjigu

Ministarstvo kulture objavilo je rezultate Javnog poziva za dodjelu potpore za poticanje književnog stvaralaštva.