Stipendija za feminističko istraživačko novinarstvo | kulturpunkt

Natječaji Stipendija

<

Stipendija za feminističko istraživačko novinarstvo

50.50 otvara prijave za dvije honorarke u području feminističkog istraživačkog novinarstva koje će sudjelovati u praćenju reakcija protiv seksualnih i reproduktivnih prava.

ROK: 15.02.2018

50.50 je dio neovisne medijske platforme openDemocracy.net koja pokriva pitanja ženskih prava, roda i seksualnosti. Otvaraju prijave za dvije honorarke u području feminističkog istraživačkog novinarstva koje će raditi s urednicima Claire Provost i Larom Whyte na  tekstovima u sklopu serije koja prati reakcije protiv seksualnih i reproduktivnih prava.

Stipendija traje tri mjeseca, a mogu započeti u ožujku ili lipnju 2018. Od stipendista se očekuje suradnja s urednicama na 2-3 izvješća, te priprema i sudjelovanje na tjednim (virtualnim) uredničkim sastancima. Stipendija uključuje financiranje tekstova - do £ 330 ($ 450) po izvješću te mentorstvo. U planu su i radionice o određenim temama, kao što su sloboda informiranja, vještine vođenja intervjua i slično, ovisno o potrebama projekata.

Prijave su otvorene za mlade žene i trans osobe bez obzira na lokaciju, s idejama i entuzijazmom za izvornim, feminističkim istraživačkim novinarstvom.

Rok za prijave je 15. veljače, a sve dodatne informacije potražite ovdje

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 08.02.2018