Stipendije za Kuenstlerhaus Schloss Balmoral | kulturpunkt

Natječaji Stipendija

<

Stipendije za Kuenstlerhaus Schloss Balmoral

Otvoren je natječaj za umjetničke i kustoske stipendije s boravkom na Kuenstlerhaus Schloss Balmoral za 2012.

23.05.2011 - 04.07.2011

Uvjet za sve stipendije, osim kustoske, je završen studij umjetnosti te dvije do tri godine trajnog umjetničkog rada po završetku studija. Prijaviti se mogu i autodidakti koji su se istaknuli posebnim umjetničkim dostignućem, uz priloženu dokumentaciju o sudjelovanju na izložbama i osvojenim priznanjima.

Kustoska stipendija se dodjeljuje osobama mlađim od 35 godina koje imaju diplomu (M.A ili Ph.D) stečenu u razdoblju od posljendjih pet godina. Potrebno je poznavanje njemačkog jezika, te dobro vladanje engleskim ili francuskim.

Šest stipendija za rezidencijalni boravak bit će dodijeljeno međunarodnim likovnim umjetnicima. Svaka stipendija traje 6 mjeseci počevši od travnja 2012, a svaka stipendija iznosi 1200 eura mjesečno te uključuju besplatan smještaj na Kuenstlerhaus Schloss Balmoral. Trajan boravak je obavezan.

Kako bi se ojačao dijalog između istraživanja i umjetnosti, Balmoral dodjeljuje rezidencijalne stipendije mladim istraživačima u opdručju humanističkih znanosti (po mogućnosti povijest umjetnosti) za kustoski projekt koji će se razvijati kroz stipendiju. Stipendija traje 6 mjeseci počevši od travnja 2012. Iznosi 1200 eura mjesečno i uključuje besplatan smještaj na Kuenstlerhause Schloss Balmoral. Trajan boravak je obavezan.

Rok za prijave je 4. srpnja, a detaljne informacije potražite ovdje.

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 23.05.2011