Stiže Badiou | kulturpunkt

Vijesti Teorija

<

Stiže Badiou

Gostovanje francuskog filozofa Alaina Badiou, mini-turneju pod zajedničkim nazivnikom Bauk komunizma, zajednički organiziraju Edicija Jugoslavija, MaMa i Booksa.

Piše: Vatroslav Miloš
  • A
  • +
  • -

Filozof, matematičar, romanopisac, dramatičar, osnivač Instituta za suvremenu francusku filozofiju, profesor na École normale supérieure u Parizu i jedan od najproduktivnijih i najutjecajnijih mislilaca današnjice, nakon otkazanog gostovanja u svibnju 2015. godine, Alain Badiou ipak stiže u Hrvatsku.

Kao što smo već najavljivali, ovo gostovanje dešava se usporedno s izlaskom njegove Metafizike stvarne sreću u izdanju Kulturtregera i Multimedijalnog instituta. Nastavak je to “jugoslavenske turneje” započete u siječnu 2015. godine u Beogradu i Novom Sadu te najava promocije knjige Čega je ime Sarkozi? u izdanju Edicije Jugoslavija

Svoje će putovanje započeti 16. ožujka predavanjem Fašizam, komunizam, sreća u Pogonu Jedinstvo, a završiti 20. ožujka razgovorom u Zagrebačkom plesnom centru na temu "poezije i komunizma". Uz gostovanje u programu HNK-ovog Filozofskog teatra 17. ožujka te predavanja u Muzeju prekinutih veza 18. ožujka, Badiou će posjetiti i Petrovu Goru, "poznato mjesto antifašističkog otpora na Kordunu".

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 01.03.2016

VEZANE VIJESTI

Od građanstva do stvarne sreće

Piše: Vatroslav Miloš
Multimedijalni institut u studenom objavljuje knjige Franca Morettija, Alaina Badioua i Dubravke Ugrešić.

Glas za budućnost

Piše: Iva Rosandić

U Saulovom sinu Lászla Nemesa opća su mjesta stradanja potisnuta pred iskustvom čovjeka koji u dehumaniziranom svijetu nastoji ostvariti privid ljudskosti.

Okupljanje filmofilske zajednice

Razgovarao: Vatroslav Miloš

Kino emancipacije novi je filmski program kojemu je želja, na što upućuje i sam naziv, emancipirati mišljenje o narativnom filmu od razmišljanja o filmskoj naraciji.