Što danas znači biti političan? | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Što danas znači biti političan?

Australska umjetnica Zanny Begg u Galeriji Nova će predstaviti nekoliko autorskih i koautorskih videa koji postavljaju ključna pitanja o društvenoj nejednakosti. 

12.02.2013 - 13.02.2013 , Zagreb - Galerija Nova

Zanny Begg (rođena 1972. godine, radi i živi u Sidneyu) je multidisciplinarna umjetnica, spisateljica i aktivistica. U Galeriji Nova će predstaviti nekoliko recentnih autorskih i koautorskih videa koji postavljaju ključna pitanja o ekonomskoj, političkoj, rasnoj i društvenoj nejednakosti i mogućnostima alternativne društvene organizacije. 

U svom radu Zanny Begg se služi humorom, crtežima i nađenim kulturalnim artefaktima kako bi istražila utjecaje globalnog kapitalizma te načine drugačijeg življenja i bivanja u svijetu. Umjetnica često surađuje i traži dijalog sa zajednicama u kojima se njezin rad bazira, s ljudima koji ga oblikuju i/ili s njegovim gledateljima. Njezin rad sondira društvenu i prostornu arhitekturu života u urbanim okolinama i propituje što danas znači biti političan. 

Predavanje uz projekcije video radova Zanny Begg Što danas znači biti političan? bit će održano 12. veljače u 19 sati u Galeriji Nova. 

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 06.02.2013