Što dolazi nakon | kulturpunkt

Vijesti Vizualne umjetnosti

<

Što dolazi nakon

PDP je trodnevna međunarodna konferencija koja se bavi budućnošću tiska, dizajna i fotografije.

  • A
  • +
  • -

Šesto izdanje konferencije PDP (Print, Design, Photography) održat će se od 21. do 23. svibnja u Novom Sadu, a uključuje predavanja, radionice i nekoliko izložbi. Konferencija se ove godine bavi narednim korakom, odnosno svime onima što tek dolazi u tiskarstvu, dizajnu i fotografiji.

"Tema konferencije je Beyond, a postavlja pitanje što je budućnost tiskarstva i na koji način kreacija grafičkog proizvoda može biti unaprijeđena. Što je to što je više od grafičkog dizajna i što se dobija kada se autor kroz svoj rad naslanja na različite umjetničke discipline ili koristi različitim tehnološkim inovacijama? Na koji način fotografija može biti inovativna i u kojemu smjeru bi se mogla razvijati? Zadatak konferencije PDP 2014 nije pružiti odgovore već postaviti pitanja. U tom kontekstu, odgovore ćemo tražiti u izložbama, prezentacijama radova i predavanjima autora čiji rad nadilazi klasičnu izvedbu, medij i poimanje područja u kojima deluju", poručuju organizatori.

Studentski natječaj raspisan je u dvije kategorije: fotografija i dizajn plakata. Odabrani će radovi biti dio putujuće izložbe za koju je do sada najavljeno da će u svibnju biti predstavljena u Novom Sadu, u srpnju u Sao Paolu i u listopadu u Sarajevu. Natječaj je internacionalnog karaktera, otvoren je do 25. travnja, a pravo sudjelovanja imaju studenti svih razina studija. 

Više informacija o PDP-u, o ovogodišnjem programu te propozicije natječaja možete pronaći ovdje

Izvor: PDP

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 16.04.2014