Što znači biti žena u Hrvatskoj | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Što znači biti žena u Hrvatskoj

Od5Do95 multimedijalni je umjetnički web projekt Arijane Lekić-Fridrih i Andree Kaštelan koji služi kao medij za prenošenje ženskih priča i iskustava.

19.02.2019 - 09.03.2019 , Split - Salon Galić

Internetski umjetnički projekt Od5Do95 Arijane Lekić-Fridrih i Andree Kaštelan po prvi će puta biti prezentiran u galerijskom prostoru, izložbom u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika - Split, koja se otvara u utorak, 19. veljače u 19 sati u splitskom Salonu Galić.

Od5Do95 multimedijalni je umjetnički web projekt koji služi kao medij za prenošenje ženskih priča i iskustava.

Djevojčice, djevojke i žene progovaraju o tome što znači biti žena u Hrvatskoj danas te kako se njihov životni put razlikuje od onog njihovih majki, baka i prabaka. Svaka od žena predstavlja jednu godinu života - od 5 do 95 godina, a cijeli je projekt spoj filma i internetskog medija. Svojevrsna vremenska crta daje pregled doku-ispovijedi o životu hrvatskih žena u 21. stoljeću. Autorice će u Salonu Galić također izložiti određeni broj odabranih predmeta od velikog emotivnog značaja za žene koje ih u svojim pričama spominju, kao i fotografske portrete dijela sugovornica čime se materijalizira neopipljiva izrečena zbilja i uvodi dinamika u izložbeni postav.

Ulaz na izložbu je besplatan, a Hrvatske željeznice će svima koji žele doći u Split razgledati izložbu osigurati 40% popusta na povratne karte vlakom.

Izložba je otvorena do 9. ožujka.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 18.02.2019