Strano u prividno poznatom | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Strano u prividno poznatom

Od 21. do 31. srpnja u Studentskom će centru biti održana rezidencija međunarodnog projekta Züri_Grad : Syntopia.

  • A
  • +
  • -

Istraživački projekt Züri_Grad : Syntopia uspostavlja poveznicu između mladih umjetnika u Zagrebu, Beogradu i Zürichu. S temom osnivanja zajednice i metaforom "syntopije u gepeku" četvero sudionika različitih umjetničkih pozadina zajedno s voditeljicom projekta isprobat će novu radnu konstelaciju. Izvođačica Adriana Josipović, vizualna umjetnica Vana Gaćina, autor, performer i filmski redatelj Dragan Simeunović, autor i kazališni redatelj Timo Krstin te voditeljica Iva Sanjek rasvijetlit će mehanizme nastajanja zajednice pod utjecajem mijenjajućih urbanih prostora.

Tijekom rezidencije u srpnju (Zagreb), kolovozu (Beograd i Zürich) i rujnu (Zürich), umjetnici će raditi, istraživati i eksperimentirati u tri različita kulturna centra: Studentskom Centru u Zagrebu, Grad u Beogradu i Gessnerallee u Zürichu. Virtualni mobilni prostor bit će instaliran na realnom mjestu, prvo u SC-u gdje se ekipa sastaje na nultoj točki zajedničkog istraživačkog procesa. Svaki umjetnik, kao gostoprimac, upoznat će svoj grad iz perspektive gostiju kao "strano u prividno poznatom".

Rezidencijalni boravak završit će prezentacijama rada u nastajanju početkom rujna u Zürichu. Projekt Züri_Grad: Syntopia priprema je zajedničkog projekta različitih umjetnika koji će biti realiziran u 2014. godini.

Izvor: SC

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 18.07.2013