Strašne priče | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Strašne priče

Freaky Friday na rujanski petak trinaesti predstavlja zbirku kratkih priča strave.

13.09.2013 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

U petak, 13. rujna, Mala performerska scena u književnom klubu Booksa predstavit će zbirku kratkih priča strave pod naslovom Strašne priče, prvu knjigu iz biblioteke Freaky Friday. Događaj počinje u 18 sati.

Freaky Friday multidisciplinarni je termin koji je prošle godine, na strahom obilježen datum petka trinaestog, počeo s predstavljanjem najrubnijih autora izvedbene umjetnosti, filma i videa, glazbene i likovne umjetnosti, te književnosti. Na natječaju za kratku priču strave, među više od 130 priča, članovi žirija Ivica Đikić, Mario Kovač, Ivan Kralj, Želimir Periš i Mima Simić odabrali su trinaest najboljih koje su tako našle svoje mjesto i u ovoj knjizi.

O strašnim pričama za laku noć, noćnim morama pisaca strave, strahu u književnosti i horor književnom žanru u Booksi će na petak trinaesti diskutirati spisateljica i organizatorica SFeraKona Mihaela Marija Perković, književnica Milena Benini, te neki od autora priča uvrštenih u zbirku (Krešimir Čorak, Franko Dujmić, Natko Jurdana, Stjepo Martinović, Diana Robaš...). Urednik zbirke je Ivan Kralj.

Uz čitanje priča publiku očekuju i strašne note. Glazbeni gost večeri je Kućni teatar Škripzikl sa svojim šansonama s groblja, pjesmama strave i užasa. 

Ulaz na događanje je slobodan.

Projekt Freaky Friday podržali su Ministarstvo kulture i Ured za kulturu Grada Zagreba, književni klub Booksa te centar za nezavisnu kulturu i mlade Pogon.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 11.09.2013