STREAMaj dan | kulturpunkt

Natječaji Radionice

<

STREAMaj dan

Sudjelovanjem na radionicama polazici će se upoznati s konceptom radija u zajednici te s tehničkim i praktičnim osnovama rada u studiju.

ROK: 23.01.2022
  • A
  • +
  • -

Platforma Doma mladih i Multimedijalni kulturni centar pozivaju sve mlade do 25 godina da se prijave za sudjelovanje na besplatnim online radionicama radio škole koje će u sklopu aktivnosti STREAMaj dan provoditi članovi KLFM radija u zajednici.

STREAMaj dan jedna je od pet programskih linija projekta "Dan po dan – mladi u kulturi online" koji za cilj ima uključiti mlade u kulturno-umjetničke online programe. Programska linija STREAMaj dan sastoji se od više radionica koje će se održati kroz tri modula u trajanju po tjedan dana. Sudjelovanjem na radionicama polazici će se upoznati s konceptom radija u zajednici te s tehničkim i praktičnim osnovama rada u studiju.

Planirani program STREAMaj dan projektne linije po modulima:

1. Radio u zajednici / 24. - 27. siječnja (17 do 20 sati)

Kroz uvodnu radionicu koja se bavi streaming radijom u zajednici cilj je polaznicima i polaznicama pružiti osnovna znanja o konceptu i misiji community radija, streaming radio tehnologiji, automatizaciji programa, realizaciji programa u studiju, suradnji kroz cloud servise te KLFM programu i emisijama, uz praktični online rad na stvaranju zajedničkog radijskog programa. Voditelj radionice je Ivica Mitrović.

2. Priprema radijske emisije / 31. siječnja - 1. veljače (17 - 20h), 2. - 4. veljače (17 - 19h)

Drugi modul radionica bit će fokusiran na radijsku praksu. Polaznice i polaznici saznat će više o različitim radijskim formatima, dobiti savjete i smjernice za osmišljavanje i produkciju radijskog sadržaja te imati priliku poslušati različite formate iz arhive community radija KLFM, ali i okušati se u različitim praktičnim vježbama vezanima uz pripremu i produkciju radijskih priloga. Finalni proizvod - radijska emisija kolažnog tipa producirana od strane polaznika i polaznica - bit će emitirana na radiju KLFM. Radionicu vode Kristina Tešija i Tina Jozica Baričev.

3. Škola jinglova / 7.- 10. veljače (18 - 21h)

Treći modul posvećen je izradi radijskih jinglova i obuhvatit će upoznavanje s konceptualnim, tehničkim i kreativnim aspektima izrade ove temeljne radio forme, rad u programima obrade i montaže zvuka te snimanje materijala i izrada radijskih jinglova pod mentorstvom voditelja, a koji će trajno ostati u rotaciji radija KLFM.

Po završetku radionica svi polaznici će dobiti potvrde o sudjelovanju te će im biti otvorena mogućnost pridruživanja radio zajednici volontera i sudjelovanje u radu radija KLFM (tehnika, realizacija programa, autorske emisije, organizacija i dr.).

Za sudjelovanje nije potrebno imati nikakvo predznanje, a radionice se održavaju online. Moguće je prijaviti se na sva tri modula ili samo na pojedine module po želji. Prijave su obavezne, a šalju se putem obrasca na linku

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 12.01.2022