Strip-tease: Ivana Pipal i Vladimir Šagadin | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Strip-tease: Ivana Pipal i Vladimir Šagadin

Povod gostovanju na zadnjoj ovogodišnjoj strip tribini u klubu Booksa nedavno je objavljena grafička pripovijetka Ivane Pipal naziva Priča o teti Mandi.

17.12.2013 , Zagreb - Booksa

U utorak, 17. prosinca, u 19 sati u Booksi će, u sklopu tribine Strip-tease Matka Vladanovića, gostovati mlada umjetnica i strip autorica Ivana Pipal i Vladimir Šagadin iz izdavačke kuće 2x2.

Povod njihovom gostovanju na zadnjoj ovogodišnjoj strip tribini u klubu Booksa je nedavno objavljivanje grafičke pripovijetke Ivane Pipal naziva Priča o teti Mandi. Na tribini će biti govora o tome kako je uopće nastala ova knjiga, kakvi su motivi autorice, te koja je veza tako ispričane priče sa stripom kao formom pripovjedanja.

Ivana Pipal rođena je u Zagrebu 1990. godine. Nakon škole primjenjenih umjetnosti upisala je studij Animacije i novih medija, te diplomski studij Novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Bavi se ilustracijom, animacijom, stripom, knjigom umjetnika i instalacijom. Svoje stripove i ilustracije objavljivala je u hrvatskim časopisima (Komikaze, Zarez, Q strip), a izlagala je na festivalima i izložbama gdje je osvojila nagrade za najbolje ilustracije. Priča o teti Mandi prva joj je objavljena knjiga. 2x2 je izdavačka kuća iz Zagreba specijalizirana za stripove i vizualne knjige za dušu.

S Ivanom Pipal i Vladimirom Šagadinom razgovarat će urednik i voditelj tribine, Matko Vladanović.

 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 16.12.2013