Strukturirane slobodne improvizacije | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Strukturirane slobodne improvizacije

Izvedba orkestra STICRI vođena je "dirigentima" koji unaprijed dogovorenim gestama komuniciraju s ostatkom svog improvizatorskog ansambla.

15.12.2018 , Zagreb - KSET

FOTO: Zavod za eksperimentalni zvuk / Facebook

  • A
  • +
  • -

U subotu, 15. prosinca Zavod za eksperimentalni zvuk poklanja koncertni performans improvizacijskog orkestra STICRI, koji se s početkom od 20 sati održava u KSET-u.

STICRI orchestra okuplja dvadesetak predstavnika štajerske i hrvatske improvizatorske glazbene scene, odakle im i naziv: STI – Styrian Improvisers, CRI – Croatian Improvisers.

Kako bi njihova masovna eksperimentacija bila objedinjena i vođena, "dirigenti", odnosno pojedini članovi samog orkestra, gestama komuniciraju s ostatkom svog improvizatorskog ansambla. "Bujica zvukovlja suprotstavljena virtuoznim solističkim i komornim improvizacijama na taj je način usmjerena sa sigurne udaljenosti, stvarajući organsku kompoziciju kolektivnih emocija izvođača", najavljuju organizatori, pojašnjavajući kako je takav koncept strukturirane slobodne improvizacije temeljen na idejama Butcha Morrisa iz kasnih 90-ih.

Ulaz na koncert je slobodan. 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 15.12.2018