Studentsko bijenale scenskog dizajna | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Studentsko bijenale scenskog dizajna

Natječaj se raspisuje s ciljem selekcije i prezentacije umjetničkih radova koji promišljaju temu fluidnosti, tragaju za autentičnim iskustvima i prisutnošću u stvarnom svijetu.

ROK: 15.05.2022
  • A
  • +
  • -

Bijenale scenskog dizajna koje se održava u Novom Sadu od 3. do 9. rujna 2022. poziva studente ili grupe studenata iz zemalja regije da sudjeluju radovima nastalim u periodu 2018–2022., u okviru ili van studija, koji preispituju temu fluidnosti, a pripadaju području scenskog dizajna.  

Jedan od osnovnih ciljeva Bijenala scenskog dizajna je otvaranje prostora za studente i mlade profesionalce. Bijenale je platforma koja će omogućiti susrete, razmjenu i suradnju umjetnika i umjetnica različitih generacija, profesionalne ili socio-kulturne pozadine. Natječaj se raspisuje s ciljem selekcije i prezentacije umjetničkih radova koji promišljaju temu fluidnosti, tragaju za autentičnim iskustvima, za prisutnošću u stvarnom svijetu i povezanošću s njime. Traganje može biti kroz temu i/ili kroz medij, a okosnicu čine kreativno razmišljanje, primjena i razvoj zanatskog umijeća u suvremenom umjetničkom izrazu.

Posebna pažnja u selekciji usmjerena je na prijedlog načina predstavljanja umjetničkog djela u izložbenom prostoru. Kako je Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture uvrstila Bijenale scenskog dizajna u jedan od glavnih projekata svog programa, Bijenale će u velikoj mjeri biti posvećen istraživanju, osvajanju, reanimiranju i otkrivanju starih, napuštenih, nedovoljno korištenih prostora Novog Sada, kao pozornice za različite događaje.

Rok za prijavu je 15. svibnja 2022. Prijava podrazumijeva slanje popunjenog obrasca u pdf formatu na mail, s naznakom "Prijava na Studentski bijenale". Nakon slanja obrasca prijave, kandidati će dobiti povratni mail s informacijama o postavljanju vizualnih prikaza radova. 

Odabranim studentima_cama bit će osiguran smještaj u Novom Sadu i moći će posjetiti ostale programe u okviru Bijenala scenskog dizajna. Tijekom trajanja izložbe održavaju se i razgovori s autorima_cama odabranih radova te stručna vođenja. 

Više informacija potražite ovdje

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 06.04.2022