Stvaralaštvo žene | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Stvaralaštvo žene

Film Andrejke V. Skračić nastao je kao spontani odgovor autorice na položaj majke, žene i umjetnice u današnje vrijeme u kojem su marginalizirane.

02.07.2016 , Split - Kino klub Split
  • A
  • +
  • -

Projekcija filma Srce žene ili 24/I Andrejke V. Skračić održat će se 2. srpnja u projekcijskoj sali Kino kluba Split u 20.30 sati, u Domu mladih, uz prisustvo autorice.

"Film je posvećen majčinstvu i stvaralaštvu žene. Nastao je kao spontani odgovor autorice na položaj majke, žene i umjetnice u današnje vrijeme u kojem su marginalizirane upravo one vrijednosti koje zaslužuju najveću pozornost i najširu podršku pojedinaca i društva. Duljina filma, koji je nastao isključivo zahvaljujući entuzijazmu autorice i njenih prijatelja, je 60 minuta."

Za ovaj igrano-dokumentarni film scenarij, režiju i montažu potpisuje Andrejka, kameru Mislav Skračić, Igor Lušić i Andrejka V. Skračić, a glazbu Elvis Šahbaz, Mateja i Mate Skračić.

Andrejka Skračić rođena je 22. srpnja 1967. u Šempetru pri Gorici, u Sloveniji. Nakon završene srednje škole u Tolminu (1986, društveno-jezični smjer) živi u Ljubljani, aktivna je u profesionalnom planinarenju, sudjeluje u ekspedicijama u Patagoniju i Yosemite Park (SAD). Na njima počinje snimati. Od jeseni 1994. do proljeća 1995. sudjeluje na Filmskom i video seminaru/laboratoriju u organizaciji ZKOS (Savez kulturnih organizacija Slovenije). Radi na više dokumentarnih filmova kao scenaristica, snimateljica, montažerka i režiserka. 2000. godine dobila je status samostalnog filmskog radnika. Od 2001. godine živi u Splitu sa suprugom Tomislavom Skračićem s kojim imam kćerku Vanu. Bavi se samostalnim filmskim i video projektima.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 29.06.2016