Stvaranje jedinstvenih bilješki | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Stvaranje jedinstvenih bilješki

Izložba Davora Sanvincentija naziva Before the first Light prikazuje fragmente krajolika netom prije dolaska dana.

06.12.2014 - 18.12.2014 , Osijek - Gradske galerije Osijek

Davor Sanvincenti, Le lever du jour sur l'ocean

  • A
  • +
  • -

Serija fotografija Before the first Light (Prije prvog svjetla) započeta 2011 godine svoju inspiraciju pronalazi u stihu Stéphana Mallarméa: "Le vierge, le vivace et le bel aujourd'hui" ("Nevin, živ i u svojoj ljepoti danas") te se provodi kao cjeloživotni projekt/serija. Autor crno-bijelim polaroidima nastaje uloviti nepoznati komadić krajolika prije nego što ga obasja prva zraka sunca, na bilo kojem kontinentu, bilo kojoj lokaciji u svijetu gdje se zatekne. 

Zapis ostaje na samoj jednoj, jedinstvenoj bilješci "dana", naglašavajući prisutnost i jačanje senzibiliteta naspram prolaznosti trenutka kao i samog medija zapisa. Uz polaroide prisutan je i 16mm film Le lever du jour sur l'ocean ("Buđenje dana na oceanu") koji u jednom statičnom kadru snimljenom na obali Atlantskog oceana hvata vidljivi prijelaz između noći i dana.

Davor Sanvincenti je multimedijalni umjetnik, rođen u Kopru 1979. godine. Školovao se na Filozofskom fakultetu u Rijeci, odsjek za psihologiju; Europskom institutu za dizajn u Milanu, smjer interakcije na odsjeku vizualnih medija; Umjetničkoj akademiji Brera u Milanu, na odsjeku za multimediju i u Elektro-akustičnom informatičkom centru Argon u Milanu gdje je učio o oblikovanju zvuka i medijalnom programiranju umjetničkih akcija.

Izložba će biti otvorena od 6. do 18. prosinca u Gradskim galerijama Osijek.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 04.12.2014