Stvaranje jednoobraznih identiteta | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Stvaranje jednoobraznih identiteta

Ekonomija maslaca, izložba umjetnice Branke Cvjetičanin posvećuje pažnju ženama migranticama i zajedničkom ekonomsko-političkom kontekstu migracijskih politika.

09.03.2017 - 24.03.2017 , Zabok - Zelena dvorana
  • A
  • +
  • -

Održava se otvorenje izložbe Ekonomija maslaca / The Butter Economy intermedijalne umjetnice Branke Cvjetičanin u četvrtak, 9. ožujka u 18 sati a može se pogledati do 24. ožujka u sklopu programa Green Room galerije u Zelenoj dvorani u Zaboku.

Branka Cvjetičanin ovim radom posvećuje pažnju ženama migranticama i zajedničkom ekonomsko-političkom kontekstu migracijskih politika, kao i utjecaju dominantnih povjesno-geografskih narativa kojima se stvaraju jednoobrazni identiteti u svrhu održavanja trauma i kriznih zona u recentnom kontekstu svjetske migrantske krize.

Izložba objedinjava nekoliko radova umjetnice u različitim medijima  video, instalacija, fotografija, koji su bili dijelom različitih međunarodnih aktivističkih platformi, kao što je Immigrant Movement International, dugogodišnji umjetničko-aktivistička platforma kubanske umjetnice Tanie Bruguere, New York, 2011.godine, uz koji će biti izložen i Manifest migranata

Branka Cvjetičanin, 1969. Zagreb, multimedijalna / intermedijalna umjetnica, educira se u području izvedbenih umjetnosti. Specijalizira site-specific kazališnu režiju i produkciju in situ (MAPA Amsterdam, staž Oerol Festival Terschelling). 2006 stječe PhD na Bauhaus Kollege Dessau. Predsjednica je Polygon OSa. Članica je HZSUa i ULUPUHa. 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 06.03.2017