Stvaranje novog prostora izvedbe | kulturpunkt

Najave Festival

<

Stvaranje novog prostora izvedbe

Šestu godinu za redom u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla i umjetničke organizacije 21:21 iz Zagreba održava se Monoplay - festival sola.

30.08.2014 - 01.09.2014 , Zadar - Razne lokacije

Matea Bilosnić, Monoefekt

  • A
  • +
  • -

Festival traje od 30. kolovoza do 1. rujna i ugostit će 15 radova mladih i renomiranih, domaćih i stranih autora u formi sola. 

Od gostiju šestog Monoplaya ističu se Zadrani Iva Burčul, Stošija Zrinski, Josipa Štulić/Matea Bilosnić, Lada Petrovski Ternovšek, Irma Unušić, Ena Begović, Lucija Mikas, a ove godine im se pridružuju gosti iz Hrvatske Ina Sladić i Branko Banković/Mirjana Preiss. Nastavlja se praksa od prošle godine, kada je uveden i treći, internacionalni, dan festivala u sklopu kojeg će se publici u Zadru predstaviti plesač i performer Migui Mandala Sol iz Španjolske i južnoafrički plesač i koreograf s adresom u Austriji Mzamo Nondlwana.

Novost ovogodišnjeg festivala sadržana je u drugom danu programa, kada će se se publici svojim radovima predstaviti studentice prve godine Studija plesa Akademije Dramske Umjetnosti iz Zagreba, Nikolina Medak, Marta Krešić i Lana Šprajcer.

Popratni program ove godine započeo je 26. kolovoza u prostorima Zadarskog plesnog ansambla, dvodnevnom, besplatnom kreativnom plesnom radionicom koju vodi koreografkinja Aleksandra Janeva Imfeld. Od 30. kolovoza do 1. rujna u prostoru sv. Dominika posjetiteljima će biti stavljen na raspolaganje postav SOLO BOX - čini ga sedam različitih interaktivnih 'boxova' koji se posjetitelju nude kao sadržaj jedan na jedan. Box Solo Gledatelj nudi snimke tri dokumentarca o plesnim umjetnicima Pini Bausch (2006.), Kurt Joossu (1985.) i Mary Wigman (1986.) koje je u ovu svrhu ustupio Goethe-Institut Kroatien.  Solo Jam je glazbeni box u kojem možete poslušati internacionalni bend eksperimentalne glazbe East Rodeo. Box Solo Minijatura izlaže skulpturu Maje Šimunović Sve je to u očima iz 2013. godine. Sam Planet - Neptun Antonije Dorbić rad je iz serije Sunčev sustav. Box Solo i Autor omogućit će posjetiteljima individualni razgovor s autorima izvedbi. 

Više potražite ovdje
Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 27.08.2014