SubScena 2023 | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

SubScena 2023

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride, otvorila je poziv za prijavu projekata namijenjenih realizaciji u 2023. godini.

ROK: 25.09.2022
  • A
  • +
  • -
SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride posvećena je njegovanju originalnog izvedbenog smisla u performansu, plesu, cirkusu i teatru. SubScena povezuje avangardne umjetnike, umjetnice i umjetničke kolektive te služi kao alternativna međunarodna platforma za razvoj i predstavljanje nezavisnog, originalnog i stimulirajućeg umjetničkog djela. 
 
Cjelogodišnji izvedbeni program SubScene počiva na lokalnim, regionalnim i međunarodnim produkcijama, koprodukcijama, gostovanjima te rezidencijalnim boravcima umjetnika i umjetničkih skupina. SubScena podupire kreativne napore izvedbenih umjetničkih grupa i umjetnika/ica u nastajanju te međugradske i međunarodne suradnje i produkcije koje ostvaruju novo zajedničko iskustvo iznad granica svoje geografske, nacionalne, vjerske, rodne i etničke pripadnosti. Cilj programa je osnažiti nezavisnu underground izvedbenu DIY scenu u Hrvatskoj, regiji i šire, putem pružanja prostora i podrške za rezidencije i međunarodne suradnje, te produkcije i izvedbe. Program cilja potaknuti umjetnike/ice na istraživanje i kreiranje novih izvedbenih formi te pružiti istima pozornicu za prezentiranje rada u javnosti, kao i omogućiti publici aktivno promišljanje izvedeno diskusijama i komunikacijom s umjetnicima/cama.
 
Autori/ce će biti obaviješteni po selekciji projekata za izvedbu tijekom listopada 2022., a produkcijski program prijavljuje se na natječaje za sufinanciranje programa u kulturi za 2023. godini, o čijim rezultatima ovise tempo i intenzitet programske podrške.
 
Više informacija, kao i obrasce za prijavu, možete pronaći ovdje. Natječaj je otvoren do 25. rujna.
Objavio/la matko [at] kulturpunkt.hr 06.09.2022