Subverzije | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Subverzije

Na rasporedu je predavanje Permakultura - revolucija pod krinkom vrtlarstva i fim Global Gardener.

04.10.2011 , Zagreb - AKC Medika

Permakultura je tema kojoj se Subverzije često vraćaju, jer predstavlja dobar primjer onoga što svakodnevno možemo raditi i pomaže nam pri dizajniranju životnog prostora, bilo da je riječ o graditeljstvu ili uzgoju hrane. Uostalom, permakultura se i bazira na dizajnu, odnosno shvaćanju područja u kojem živimo i što boljem imitiranju prirodnih procesa.

Publika će gledati i dokumentarni film Global Gardener - Permaculture with Bill Mollison iz 1991. u režiji Juliana Russella i Tonyja Gaileya.

Bill Mollison nas kroz četiri polusatna filma vodi kroz različita klimatska područja u svijetu, gdje u najtežim i gotovo nemogućim uvjetima uz pomoć lokalne zajednice i permakulturnih principa pretvara prave pustoši u područja bogata hranom. Način na koji to postiže objašnjava u detalje, no osim same proizvodnje hrane, ovaj pristup ima važnu društvenu ulogu, jer osnažuje lokalnu zajendicu i pomaže joj da preuzme inicijativu i svoj život u svoje ruke. Ovaj put na rasporedu su prva dva filma, koja govore o permakulturi u tropskoj klimi i pustinjama.

Početak je u 18 sati, ulaz besplatan, a donacije dobrodošle.

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 04.10.2011