Suđenje umjetnosti | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Suđenje umjetnosti

Nastavljajući projekt The Curators' Piece, Petra Zanki i Tea Tupajić otvorit će festival Bastard u Norveškoj.

  • A
  • +
  • -

Tea Tupajić i Petra Zanki 7. rujna nastupaju u norveškom gradu Trondheim. Svojom će predstavom The Curators' Piece - Suđenje umjetnosti otvoriti međunarodni festival suvremenih izvedbenih umjetnost Bastard.  

The Curators' Piece je predstava razvijena u suradnji s odabranim kustosima izvedbenih umjetnosti te se prikazuje u sklopu festivala i kazališnih kuća pod njihovim vodstvom. Ovim putujućim projektom, umjetnice se obraćaju prominentnim kustosima i kreatorima globalnog pejsaž suvremenih izvedbenih umjetnosti, čiji su festivali među najprestižnijima u polju cutting-edge izvedbenih umjetnosti te ih u predstavi The Curators' Piece uključuju kao izvođače, suradnike i koproducente predstave. Polazeći od činjenice da se proizvodnja izvedbenih umjetnosti danas prije svega sastoji od proizvodnje različitih konteksta koji kontroliraju značenje pojedinog umjetničkog djela te mu omogućuju vidljivost, pa i njegovo postojanje, The Curators’ Piece problematizira (ne)mogućnost utjecaja umjetnosti na današnje društvo.  

U projektu sudjeluju Per Ananiassen (Bastard festival), Sven Age Birkeland (Meteor festival, oktoberdance) Gundega Laivina (Homo Novus), Florian Malzacher (steirischer herbst, Impulse festival), Vallejo Gantner (PS122, Coil festival) i Danjel Andersson (TUPP festival). 

KP / Izvor: TCP

 
Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 05.09.2012

VEZANE VIJESTI

Finale Kustoskog komada

Premijera finalne faze projekta Petre Zanki i Tee Tupajić, The Curators' Piece, zakazana je za 25. i 26. listopada, a održat će se na Meteor Festivalu u norveškom gradu Bergenu.

Kustoski komad ide u New York

Petra Zanki i Tea Tupajić na rezidencijalnom će programu u prostoru PS122 razvijati projekt Kustoski komad.

Nakon kustostva

Petra Zanki i Tea Tupajić, kao rezidencijalne umjetnice u Pact Zollverein u Essenu, sudjeluju na konferenciji Beyond Curating.