Sudjelovanje na Danu D | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Sudjelovanje na Danu D

Dan D daje mladim i budućim dizajnerima prostor i priliku da se pokažu široj javnosti, prezentiraju poduzetnicima te upoznaju s kolegama iz drugih zemalja regije.

06.04.2011 - 02.05.2011

Dizajn pokreće kulturni i društveni razvoj i bitan je faktor razvoja konkurentnog gospodarstva. Dan D, koji će se ove godine održati 11. lipnja u zabregačkoj Staroj klaonici, afirmira i demonstrira tu ideju potencijala u vremenski malom, ali intenzivnom formatu.

Zainteresirani izlagači prijavljuju se putem on-line prijave koja osim općih podataka o autoru treba sadržavati .pdf dokument ne veći od 2.5 Mb s nekoliko referentnih radova i osnovni koncept izložbene prezentacije na Danu D. Studenti mogu izlagati radove nastale u okviru obrazovnih institucija, pod uvjetom da jasno istaknu da su radovi mentorirani (odnosno da nastup usklade sa pravilima svoje edukativne institucije, ako su ona propisana).

Konačan popis izlagača bit će objavljen do 10. svibnja.

S obzirom na ograničeni broj izlagača (maksimalno 100), organizatori će napraviti osnovnu potrebnu selekciju, prema kriteriju kvalitete prijavljenih radova. Osim studenata i mladih autora, ove godine pozvani su i vlasnici ili distributeri (prvenstveno lokalnih i regionalnih) dizajnerskih brendova na sudjelovanje na dizajnerskom marketu, prodajnom dijelu sajma.

Na glavnom sajmu za mlade autore sudjelovati mogu studenti i dizajneri iz zemalja Jugoistočne Evrope, starosti do 35 godina (ako je riječ o grupi autora, kao kriterij se uzima matematički prosjek njihovih godina koji ne smije prijeći 35).

Rok za prijave je 2. svibnja, a dodatne informacije potražite ovdje.

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 06.04.2011