SuKultura 2021. | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

SuKultura 2021.

Vijeće SuKultura otvorilo je prijave za umjetničke, edukativne i diskurzivne programe u 2021. godini. Od programa se traži angažiranost, inovativan i istraživački pristup te kritičnost.

ROK: 19.06.2020

Vijeće SuKultura poziva sve zainteresirane građane, umjetnike/ice, kulturne radnike/ice, umjetničke organizacije i organizacije civilnog društva, te neformalne skupine i inicijative na prijavu umjetničkih, edukativnih i diskurzivnih programa iz područja suvremene umjetnosti. Program će se provoditi u 2021. godini u Centru za kulturu Novi Zagreb, Kulturnom centru Travno, na lokacijama u Novom Zagrebu i šire, u suradnji s organizacijama civilnog društva, ustanovama u kulturi te predstavnicima/ama lokalne zajednice. 

Prihvaćeni programi bit će prijavljeni na natječaje za financiranje iz proračuna javnih potreba u kulturi Grada Zagreba i Ministarstva kulture za 2021. godinu.

Vijeće SuKultura razmatrat će i ocjenjivati prijave prema sljedećim kriterijima i smjernicama:

a) Angažiranost - poziv je otvoren za programe koji na kritički način preispituju dominantne društvene i kulturno-umjetničke paradigme, te putem kulturnog sadržaja potiču društvene promjene unutar umjetničkog, kulturnog, etičkog, ideološkog, ekonomskog i/ili političkog okruženja. Zanimanju nas programi koji na suvremeni način tematiziraju kulturne i društvene probleme zajednice, pozivajući građane na interaktivno, inkluzivno i participativno uključivanje u kreativne procese.

b) Inovativan i istraživački pristup - poziv je otvoren za programe koji koriste multidisciplinarne i eksperimentalne postupke, nove tehnologije i povezuju suvremene umjetničke prakse s drugim područjima.

c) Kritičnost - pozivaju se programi koji preispituju dominantne društvene i kulturno-umjetničke paradigme te razvijaju kritički pristup spram društveno-političke realnosti.

Ostale smjernice:

Izvedivost programa – program mora biti izvediv u navedenim vremenskim okvirima;

Tehnička izvedivost – procjena tehničkih potreba za ostvarivanje projekta (što je moguće detaljnija razrada prostornih zahtjeva i potrebne opreme).

Prijava treba sadržavati opis programa s izvedbom, tehničkim opisom i popratnim materijalima, životopis s kontaktom, izjavu je li program prijavljen na neki drugi natječaj te okvirni troškovnik.

Prijave je potrebno dostaviti u digitalnom obliku do 19. lipnja 2020. na e-mail.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 20.05.2020