Šuma za ponijeti | kulturpunkt

Šuma za ponijeti

Multimedijska izložba Šuma To Go Demirela Pašalića i Azre Svedružić bavi se suvremenom instant-kulturom, kao i degradacijom prirodnih staništa u našem lokalnom okruženju.

Pripremila: Ivana Pejić

FOTO: Demirel Pašalić

  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 16. prosinca 2021. u 18 sati u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti održava se otvorenje samostalne izložbe Šuma To Go filmskog snimatelja, fotografa, dizajnera i glazbenika Demirela Pašalića te multimedijalne umjetnice Azre Svedružić, autorice likovnih i vizualnih radova, ambijentalnih i site-specific instalacija, multimedijalnih i hibridnih projekata.

Šuma To Go predstavlja novu fazu umjetničko-edukativnog projekta SLUŠAJ ŠUME! koji autori razvijaju od 2019. u suradnji s Ganz novom kulturom promjene. "Dokumentarno eksperimentalnog pristupa, izložba nastaje terenskim istraživanjem, koristeći metodu prakse-kao-istraživanja, te se nominalno i suštinski formulira u 'šumu-za-ponijeti' referirajući se kako na instant-kulturu, tako i konkretno na deforestaciju šuma i degradaciju prirodnih staništa u našem lokalnom okruženju", stoji u pozivu organizatora.

Izložba je koncipirana kao site-specific instalacija koja posjetitelje MSU-a vodi kroz niz asembliranih objekata/skulptura, fotografija, video radova te konceptualnih instalacija koje se poigravaju s hrvatskim i međunarodnim zakonima o šumama i zaštiti okoliša. Radovi oblikuju izložbu kao ambijentalno djelo, osmišljeno za izlagački prostor MSU-a – čime prostor galerije postaje prostor djela.

Razgledati se može do 9. siječnja 2022., a više informacija o projektu potražite na poveznici

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 15.12.2021

VEZANE VIJESTI

Osluškivati izumiranje

Piše: Lujo Parežanin

Film Zbor zalaska Sunca Nike Šaravanje i Alessandra D'Emilije dojmljiv je prikaz ekološke važnosti zvuka i bioakustičkih istraživanja.

Međusobno osnaživanje umjesto gašenja

Razgovarao: Lujo Parežanin

Sa Zvonimirom Dobrovićem i Silvijom Stipanov razgovarali smo o udruživanju u festival Ganz nove Perforacije i odnosu kulturne politike prema nezavisnoj kulturi i umjetnosti.

Još jedan u nizu, a potpuno nov

Razgovarao: Vatroslav Miloš

Sa Silvijom Stipanov, producenticom Ganz novog festivala, razgovaramo o povijesti i razvoju festivala, mogućnostima koje pruža mladim umjetnicima te ovogodišnjem programu.