Šumovi, zvukovi, valovi | kulturpunkt

Vijesti Vizualne umjetnosti

<

Šumovi, zvukovi, valovi

Tina Gverović i Ben Cain rezidenti su Tate Britaina u sklopu projekta RadioCity 2014/2015.

Pripremio: Vatroslav Miloš

Iris Garrelfs, Listening Room

RadioCity je projekt kojim umjetnici predstavljaju svoje radove u području participatornog radija, umjetnosti zvuka, perfomansa i eksperimentalnog emitiranja. Projekt su, u suradnji s edukativnim programom Tate’s Early Years and Families, osmislili umjetnici Marion Harrison i Harold Offeh, a od kraja studenog Tate svake subote postaje mjestom eksperimenta s analognim i digitalnim tehnologijama za snimanje, reporodukciju i emitiranje, frekvencijama, šumovima, zvučnim valovima i različitim medijima. 

Rad Audible Audience Tine Gverović i Bena Caina 7. i 8. veljače od 10 do 18 sati po lokalnom vremenu pretvorit će RadioCity u tonski studio, centar za slušanje i arhiv. "U periodu od dva dana publika može sudjelovati u procesu dodavanja kratkoga segmenta zvuka u loop beskonačno slojevitog kolaborativnog muzičkog komada sazdanog od repetitivnih struktura”, istaknuto je u muzejskoj najavi. U emitiranje se možete uključiti lokalno, na 104.4 FM, ili putem streama svakog utorka u 17 sati po našem vremenu, uz reprizu subotom od 16.30 po našem vremenu na resonancefm.com

Tin Gverović je suvremena umjetnica, dobitnica Nagrade Radoslav Putar, koja u svojem radu istražuje prostor, vrijeme, teritorij i identitet, dok Ben Cain kroz instalacije, performanse i druge izvedbene forme eksperimentira s vinilom, tiskom i dokumentacijom. 

Arhivu snimaka radova izvedenih u sklopu projekta RadioCity možete pretaživati i slušati na stranicama Resonance FM-a. 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 06.02.2015