Suprised Body | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Suprised Body

Studio za suvremeni ples, najstariji hrvatski ansambl suvremenog plesa, zaokružuje 50. obljetnicu kontinuiranog plesnog djelovanja.

04.10.2013 - 07.10.2013 , Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti

Kraj prve i ulazak u drugu polovicu stoljeća postojanja plesnog ansambla obilježit će koprodukcija s vodećom norveškom plesnom skupinom Wee company iz Osla. Predstava Suprised Body project Zagreb, talijanskog koreografa Francesca Scavette, dio je velikog međunarodnog projekta koji je do sada održan u 19 zemalja s 19 odabranih plesnih kompanija. 

Za 20. izdanje Suprised Body projekta, Francesco Scavetta odabrao je Hrvatsku i Studio za suvremeni ples. Premijera predstave Suprised Body project bit će održana u petak, 4. listopada, u 20 sati u Muzeju suvremene umjetnosti.

Ako je ikada postojao plesni projekt koji nastoji uključiti različite filozofije tijela i dinamiku pokreta definiranu specifičnostima kulturnog i geografskog podrijetla, to je projekt Francesca Scavette Suprised Body. Izvedbenu jezgru predstave čini plesna skupina Wee company koja se bavi istraživanjem vidljivosti tijela i pokreta kroz suradnju s muzičarima i plesačima iz cijelog svijeta. 

U ovom izdanju Suprised Body sudjeluju članice skupine Wee company Orfee Schujit i Gee Kipperberg, plesači ansambla Studija za suvremeni ples, Ana Vnučec, Dina Ekštajn, Martina Tomić, Petra Hrašćanec, Branko Banković i Bruno Isaković te glazbenici Nenad Sinkauz i Nenad Kovačić.

Nakon premijere, slijede izvedbe 5. i 6. listopada u 20 sati na sceni Gorgona.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 30.09.2013