Suprotstavljanje normiranju | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Suprotstavljanje normiranju

Na tribini Inicijative "Svi mi" o poziciji umjetnika u kontekstu suvremenog europskog diskursa sudjeluju Slaven Tolj, Siniša Labrović, Selma Banich, Igor Grubić i Kristina Leko.

08.12.2015 , Zagreb - Kino Europa, dvorana Müller
  • A
  • +
  • -

Inicijativa SVI MI - Za Hrvatsku svih nas, koju je pokrenula grupa organizacija civilnog društva, među kojima su Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću, GONG i Centar za mirovne studije (CMC) potaknutih društvenom situacijom u kojoj ksenofobija i etnocentrizam pokazuju tendenciju jačanja i poticanja na homogenizaciju i suprotstavljanje svemu što je Drugo i Drugačije, organizira tribinu i razgovor s umjetnicima i umjetnicama pod nazivom "Pozicija umjetnika u kontekstu suvremenog europskog diskursa".

Vjerujući da je upravo rad na promicanju multikulturalnosti i poticanju umjetničkog djelovanja koje se kroz svoj društveni angažman suprotstavlja normiranju nasilno nametnutom od strane društvenog establishmenta, put ka izlasku iz homofobične konstelacije društvenih odnosa, Inicijativa već drugi put ove godine organizira razgovor s umjetnicima. 

Prva tribina "Umjetnici, transformacija zaborava, nasilje i isključivost u društvu" održana je u Galeriji Nova, 2. lipnja. Na tribina "Pozicija umjetnika u kontekstu suvremenog europskog diskursa", koja će se održati 8. prosinca s početkom u 18 sati u Dvorani Müller, kino Europa, u suradnji s Human Rights Film Festivalom, o društvenom angažmanu umjetnika u Hrvatskoj i šire, o osobnim isksutvima vezanim uz tu temu te o tome kakvu kulturnu politiku trebamo govorit će umjetnici Slaven Tolj, Siniša Labrović, Selma Banich, Igor Grubić i Kristina Leko, uz moderaciju Vesne Kesić.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 07.12.2015