Surealni sonički svijet | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Surealni sonički svijet

Rad Machine Life in the Bush of Ghosts rezultat je prve suradnje dvojice umjetnika koji pristupaju mediju zvuka iz potpuno različitih uglova u sklopu Rezidencije Muzičkog salona.

03.07.2018 , Zagreb - Polukružna dvorana kazališta &TD

Colin Black

Tin Dožić koji prenamijenjuje svakodnevne objekte u zvučne strojeve i Colin Black koji istražuje pitanje mjesta i prostora kroz medij zvuka zajednički će rad Machine Life in the Bush of Ghosts predstaviti zagrebačkoj publici po završetku rezidencije, 3. srpnja u 21 sat u Polukružnoj dvorani Teatra &TD, u sklopu festivala Perforacije.

Machine Life in the Bush of Ghosts istražuje mogućnost da neživi objekti posjeduju svojevrstan život ili duh u doba umjetne inteligencije. Elektronički zvuci mutiranih strojeva odjekuju preko imaginarnoga zvučnog krajolika stvarajući surealni sonički svijet nastanjen lutajućim automatima.

Colin Black međunarodno je priznati sound artist. Osvojio je New York Festivals nagradu za sound art (2015.), Prix Art Italia Award (2003.) te je sa svojim radovima ušao u finale selekcije na Prix Phonurgia Nova (Francuska, 2010., 2011., 2015. i 2016.). Višestruko je pozivan na stvaranje inovativnih radova za instalacije, izvedbe i emitiranje u Australiji, SAD-u i Europi.

Tin Dožić završio je studij psihologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Svoj rad temelji na istraživanju medija kroz prakse izrade elektroničkih instrumenata, aproprijacije zastarjelih tehnologija i reciklažu. Izlagao je i nastupao na raznim platformama u Hrvatskoj i inozemstvu, samostalno i u kolaborativnim projektima (Test Lab @V2_ Rotterdam, CreArt @ LAVA Valladolid, Izlog suvremenog zvuka, MIMO, Sine Linea, Sound art inkubator @Zagreb, Device art @Prag).

Rad je nastao u sklopu Rezidencije Muzičkog salona, u koprodukciji Kulture promjene Studentskog centra u Zagrebu i festivala Perforacije udruge Domino.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 03.07.2018