Susret konceptualne umjetnosti i grafičkog dizajna | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Susret konceptualne umjetnosti i grafičkog dizajna

Izložba Goran Trbuljak: Oblikovanje linijom manjeg otpora po prvi put na jednom mjestu predstavlja djelovanje tog istaknutog umjetnika u području grafičkog dizajna.

23.11.2018 - 07.12.2018 , Zagreb - Galerija HDD
  • A
  • +
  • -

U petak, 23. studenog u 19 sati u HDD galeriji otvara se izložba Goran Trbuljak: Oblikovanje linijom manjeg otpora. Izložba po prvi put na jednom mjestu predstavlja djelovanje tog istaknutog hrvatskog suvremenog umjetnika u području grafičkog dizajna i uključuje Trbuljakov dizajn i grafičko uređivanje časopisa (Polet, Novine Galerije SC, Film, Gordogan, Svijet), izložbene plakate (Galerija suvremene umjetnosti, Galerija SC, Galerija VN), kataloge, filmske plakate i špice, ali i nekoliko primjera umjetničkih radova realiziranih u formama karakterističnim za dizajn. Kustos izložbe je Darko Fritz.

Izložba je ujedno i nastavak neformalne serije izložbi posvećene upravo odnosu i dodirima suvremene umjetnosti – i specifično konceptualne umjetnosti – i grafičkog dizajna. U tom smislu prethodile su joj izložbe posvećene dizajnerskom i umjetničkom djelovanju Željka Borčića (2016.), Dalibora Martinisa (2017.) i Sanje Iveković (2018.).

Izložba je otvorena do 7. prosinca, a dijelove predgovora Darka Fritza moguće je pročitati na HDD-ovoj službenoj stranici.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 21.11.2018