Susret na kraju svijeta | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Susret na kraju svijeta

Specifičnim, jednodnevnim izlagačkim formatom Sandro Đukić i Branka Cvjetičanin predstavljaju se u ovogodišnjem programu Studija Golo brdo u Rovinjskom Selu.

23.07.2016 - 24.07.2016 , Rovinjsko Selo - Studio Golo brdo
  • A
  • +
  • -

"Postoje neka zajednička uporišta, to je jedino što održava krhkost odnosa između ljudi, jer kad bi se oslonili na izračun matematičke vjerojatnosti susretanje ljudi graniči s nedokazivim čudom. Ono što nas tjera u susret nekome ili nečemu su naša htijenja, ono što nas zadržava u tom odnosu je potencijal ostvarenja sebe i svih naših želja. Herzogov film Susreti na kraju svijeta jedno je od naših uporišta i prostor potencijala otkrivanja nekog novog svijeta kroz susrete. Ono što slijedi ne znamo ni mi sami, ali sigurno je riječ o susretima", ističe se u najavi izložbe Susret na kraju svijeta Branke Cvjetičanin i Sandra Đukića čije je otvorenje u subotu, 23. srpnja u 20 sati i koja će biti otvorena tek jedan dan.

Branka Cvjetičanin multimedijalna/intermedijalna umjetnica, uz samostalno umjetničko djelovanje na hrvatskoj i medjunarodnoj sceni, ostvaruje i niz umjetničkih suradnji, te povremeno producira radove kolega/ica umjetnika/ca i projekte/programe u sferi kulture. 

Medijski umjetnik Sandro Đukić, rođen je u Zagrebu gdje je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Kao predavač sudjelovao je na brojnim domaćim i međunarodnim simpozijima. Dobitnik je više nagrada i rezidencija. Radovi mu se nalaze u javnim i privatnim zbirkama. 

U Studiju Golo Brdo ove je godine, 2. srpnja, već izlagala Tea Hatadi, a 13. kolovoza u Rovinjsko Selo dolazi Igor Kuduz.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 22.07.2016