Susreti amatera | kulturpunkt

Najave Festival

<

Susreti amatera

Na 39. SKAZ-u predstavit će se 43 predstave amaterskih kazališnih skupina.

16.03.2015 - 31.03.2015 , Zagreb - Kulturni centar Peščenica
  • A
  • +
  • -

Najveći i najpoznatiji zagrebački susret kazališnih amatera SKAZ, u ponedjeljak 16. ožujka otvorio je svoja vrata 39. put, te će tijekom 16 kazališnih dana ugostit 43 predstave.  

Tako će, između ostalog, Kulturni centar Pešćenica "zauzeti" Učilište Zagrebačkog kazališta mladih čiji podmladak predstavlja tri predstave, zatim kazališna radionica Američkog veleposlanstva u Zagrebu, Centar mladih Ribnjak i Dramski studio Sesvete. Umjetnička organizacija Točka na I predstavit će se komadom Državni posao  - da ili ne koji koketira sa stand-upom i komadom Ledeno doba u režiji glumice Petre Vukelić

Nastupit će i Kazališna radionica KUC-a Travno, Teatar M&M Filozofskog fakulteta u Zagrebu, koji donose izvedbu Beckettovog komada Svršetak igre, Dječje kazalište Dubrava, Teatar Tirena i Malo lutkarsko kazalište LET s Basnom o rodi i lisiciKUD Treća mladost u predstavi u kojoj igraju isključivo umirovljenici poručuju da “Za ljubav nikad nije kasno”. Kazališna družina Ciglica uhvatila se ukoštac s poznatim tekstom Psihoza 4.48 dok se Dramska skupina Fakulteta političkih znanosti bavi politološko-kazališnom izvedbom Machiavellijeve Mandragole

Sve izvedbe natječu se za četiri nagrade - najbolju predstavu u cjelini, najboljeg glumca, najbolju glumicu te najbolji suvremeni dramski tekst ili predložak za igru. Članovi stručnog povjerenstva ove godine čine kazališni redatelj Georgij Paro te dramaturzi Željka Turčinović i Hrvoje Ivanković.

Izabrane predstave će sudjelovati na skorašnjem 19. Festivalu zagrebačkih kazališnih amatera, a najbolja predstava će dobiti i izravnu ulaznicu za 55. Festival hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

Detaljan raspored izvođenja predstava i kazališnih radionica potražite na KNAP-ovim službenim stranicama

Objavio/la ida [at] kulturpunkt 18.03.2015

TAGOVI