Susreti koji nedostaju: Posramljivanje tijela | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Susreti koji nedostaju: Posramljivanje tijela

Novi ciklus UPUH-ovih radionica posvećen je uzrocima i posljedicama posramljivanja tijela u izvedbeno-scenskim praksama te osvještavanju i osnaživanju kroz stručnu i međusobnu podršku.

ROK: 28.01.2023
  • A
  • +
  • -

Treći ciklus radionica u sklopu inicijative "UPUH Susreti koji nedostaju: Mentalno zdravlje u izvedbeno plesnoj zajednici" bavi se posramljivanjem tijela unutar plesnih praksi, izvedbenih procesa, obrazovanja, pedagoškog rada i kritičke prakse.

Radionice su namijenjene plesnim i izvedbenim umjetnicima i umjetnicama, studentima i studenticama te svim zainteresiranima koji se bave izvedbenim, autorskim, pedagoškim, produkcijskim i drugim radom u izvedbeno-plesnom polju.

Radionice vodi psihologinja, savjetovateljica i apsolventica gestalt psihoterapije Lana Gjurić. Trenutno zaposlena u vlastitoj privatnoj praksi, a osam godina je bila zaposlena u udruzi Društvo za psihološku pomoć te ima bogato iskustvo provedbe individualnih i grupnih tretmana, radionica i edukacija. Uz to, više od deset godina bavi se plesom (hip hop, house, afrobeats) te je u plesnoj školi SOSS provodila tzv. psihoplesne radionice. 

Cilj ove radionice je otvaranje prostora za progovaranje o posljedicama posramljivanja tijela, osvještavanje i osnaživanje kroz stručnu podršku i podršku kolega. Održava se 30. siječnja, 6. veljače i 13. veljače od 16.30 do 18.30 sati u prostorima Mjesnog odbora Voćarska (Voćarska cesta 71). 

Sadržaj radionica modificirat će se prema potrebama sudionika_ca tijekom procesa te se očekuje aktivno sudjelovanje u obliku iznošenja mišljenja, iskustva, potreba te aktivnog oblikovanja sadržaja.Mjesta se popunjavaju redoslijedom prijave, a maksimalan broj polaznika_ca je 15.

Prijave i pitanja šalju se elektroničkom poštom, najkasnije do 28. siječnja u ponoć. 

Dodatne informacije o radionici potražite ovdje.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 23.01.2023