Sustavi moći | kulturpunkt

Vijesti Teorija

<

Sustavi moći

Zbirka razgovora s Noamom Chomskyjem, u kojem lingvist i politički aktivist razmatra globalne demokratske pobune i nove izazove za američki imperij, objavljena je na hrvatskom jeziku.

  • A
  • +
  • -

U novoj zbirci razgovora naslova Sustavi moći, koje je od 2010. do 2012. godine s cijenjenim lingvistom i glasnim kritičarem unutarnje i vanjske politike Sjedinjenih Američkih Država vodio utemeljitelj i direktor američkog Alternative radio David Barsamian, Noam Chomsky propituje neke od najvažnijih tema koje smo u zadnjih godina pratili na globalnoj sceni. Chomsky u intervjuima razmatra budućnost demokracije u arapskome svijetu, financijsku krizu u Europi, raspad tradicionalnih političkih institucija u Americi, nuklearnu katastrofu u Fukushimi te uspon pokreta Occupy

"Kao i uvijek, Chomsky ideje iznosi slikovito i pristupačno, beskompromisno principijelno i uz spoznaje koje pojašnjavaju puno toga. Poznati svjetski aktivist i lingvist govori u Sustavima moći i o biološkom usvajanju jezika, o važnosti čitanja i literaturi koja je utjecala na njegovu osobnu i političku misao, o značenju javnoga školstva", saznajemo iz pregovora knjige koja na hrvatskom jeziku izlazi u Nakladi Ljevak.  

Ulomak originalnog intervjua možete poslušati u nastavku. 

KP / NLJ

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 15.02.2013

VEZANE VIJESTI

Chomsky i dalje najčitaniji

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima objavilo je prije osam godina na mrežnim stranicama projekta Elektroničke knjige besplatnu elektroničku knjigu Mediji, propaga

Značenje Magreba

Izdavačka kuća Fraktura objavljuje zbornik tekstova vodećih svjetskih intelektualaca posvećenih "značenju" pobune na sjeveru afričkog kontinenta.