Sustavi moći: etika, politika i moć | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Sustavi moći: etika, politika i moć

Srećko Horvat, Hrvoje Jurić i Kristijan Krkač razgovarat će o novoj knjizi Noama Chomskog i o odnosu etike i politike u suvremenim društvima.

09.04.2013 - 10.04.2013 , Zagreb - Knjižara Ljevak
  • A
  • +
  • -

Tribina pod nazivom Sustavi moći: etika, politika i moć bit će održana u utorak, 9. travnja, u 20 sati u Knjižari Ljevak.

Odnos etike (morala), moći i politike nezaobilazan je problem za političke mislioce, političare, obične građane i za filozofe. S jedne strane dolazi do izražaja Machiavellijevo stajalište prema kojem, kada su na djelu vrlo važni razlozi politike, pravila konvencionalnog morala ne obvezuju (Vladar), dok s druge strane Kant na jednom mjestu naglašava da politika uvijek mora biti podvrgnuta moralu. Gosti tribine, filozofi Srećko Horvat, Hrvoje Jurić i Kristijan Krkač, razgovarat će o novoj knjizi Noama Chomskoga Sustavi moći, ali i o tome kako danas stoje stvari s odnosom etike i politike u suvremenim društvima. Raspravljat će se, među ostalim, i o propagandnom sustavu kao jednom od uporišta moći, te o tome koliko je temelj umreženosti privrede, politike i korupcije upravo u neetičnom poslovanju.

Tribinu uređuje i vodi Kristijan Vujičić.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 05.04.2013