ŠUŠUR! ponovno leti | kulturpunkt

Vijesti Književnost

<

ŠUŠUR! ponovno leti

Manifestacija ŠUŠUR! Festival od riči bit će održana od 7. do 12. kolovoza u Korčuli.

  • A
  • +
  • -

Festival za književnost i o književnosti ŠUŠUR! Festival od riči bit će održan drugu godinu zaredom na ulicama i trgovima starog grada Korčule na istoimenom otoku u srcu ljeta. Najtopliji mjesec ove je godine dodatno zagrijan izborom tema o kojima će raspravljati ugledni spisatelji. Ljetne romanse, uz posebno poglavlje posvećeno galebovima, čuvarima gotovo izumrle umjetnosti zavođenja, bit će predmet rasprava s autorima i tema književnih okršaja.   

U ovom dijelu programa nastupaju Tanja Mravak, Vlado Bulić, Marija Borovičkić, Marko Pogačar i drugi, a posebna će večer biti posvećena liku i djelu korčulanskog autora Roberta Tomovića. Osim književnika i pjesnika, raspravama o jubavima u letu pridružit će se i povjesničari Dragan Markovina i Boris Stamenić, a svoje su sudjelovanje najavili i autori popularnog stripa Lavanderman

Tijekom opuštenih ćakula s multimedijskim umjetnicima u sitne noćne sate bit će istražen odnos umjetnosti i ljetnih ljubavi te fenomen galeba kao specifikum jadranskog priobalja i njegove šanse opstanka u Europskoj uniji. U filmskom programu bit će ugošćeni filmovi Dobrodošli u Igrane Kristine Kumrić i Lito Vilovito, jugoslavenski kino klasik iz 1964. godine, a posebno će prikazivanje doživjeti i kratki film Trapula autorskoga dvojca Ivana Ramljaka i Marka Škoblja

Tijekom manifestacije, organizirane su i dvije radionice. Fotoradionica pod mentorstvom Davora Konjikušića bavit će se ljetnom foto-memorabilijom, a radionica Ričolov će kroz riječi i sliku i pod paskom teatrologinje Jane Dolečki i slikarice Danke Dimitrijević aktivno uključiti sudionike u razotkrivanje samog grada Korčule.   

Festival organizira zagrebačka udruga kulturne akcije Kula u partnerstvu sa Gradskom knjižnicom Ivan Vidali iz Korčule, Centrom za kulturu Korčula, gradskim muzejom Korčula i gradom Korčula. Svi će se programi odvijati na otvorenom, u uličicama i na trgovima stare gradske jezgre i u potpunosti su besplatni.  

Sve dodatne informacije o festivalu potražite na službenim stranicama ili facebook stranici.

Izvor: ŠUŠUR!

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 06.08.2013