Suvremena prezentacija muzejskih kolekcija | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Suvremena prezentacija muzejskih kolekcija

Predavanje Barbare Steiner u fokusu će imati i projekt koji se oslanja na arhivske materijale i umjetničke radove od šezdesetih do osamdesetih godina.

01.06.2018 , Rijeka - MMSU

FOTO: MMSU Rijeka Facebook

U petak, 1. lipnja u 19 sati direktorica Kunsthaus Graz Barbara Steiner održat će predavanje naziva O suvremenim načinima prezentacije muzejskih kolekcija u MMSU.

Na predavanju će tematizirajući recentne načine predstavljanja muzejskih kolekcija govoriti i o projektu transferi, transformacije i puknuća. Projekt je nastao u kontekstu istraživanja zbirki Koroške galerija likovnih umetnosti u Slovenj Gradecu u Sloveniji, 2015. (s kustosicom Annom Lenom von Helldorff), oslanjajući se na arhivske, dokumentarne materijale i umjetničke radove od šezdesetih do osamdesetih godina.

Od 2001. do 2011. Steiner je bila direktorica Galerie für Zeitgenössische Kunst Leipzig (GfZK). Objavila je niz tematskih knjiga o konceptima prostora, odnosima između privatnog i javnog te umjetnosti i gospodarstvu. U svom radu razmatra uvjete produkcija u kulturi, stavljajući pozornost na postojeće konflikte i povezane procese pregovaranja.

Predavanje se održava u sklopu izložbe Upute za gledanje – Što bi tijelo htjelo?, a ulaz je besplatan.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 29.05.2018