Suvremene mogućnosti radija | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Suvremene mogućnosti radija

U okviru projekta She Just Vanished Into Thin Air Hrvoslave Brkušić u Galeriji Miroslav Kraljević održava se čitalačka večer s tematskim fokusom na mogućnosti radija danas.

28.06.2016 , Zagreb - Galerija Miroslav Kraljević

G-MK / Facebook

  • A
  • +
  • -

Uz moderaciju i interpretaciju umjetnice Hrvoslave Brkušić u utorak 28. lipnja od 19:00 do 21:00 čitat će se i raspravljati o tekstu Jo Tacchi Radio in the (i)Home: Changing Experiences of Domestic Audio Technologies. U tekstu Tacchi govori o odnosu analognog, real-time radija i digitalnih audio kanala te razmatra širu definiciju radija, koja se temelji na promišljanju prakse slušanja posredovanog zvuka. Na temelju teksta raspravljat će se o pojmovima koje Tacchi veže uz radio (stillness, social silence, peace and quiet, tuning out), tzv. ”zlatnom dobu radija” i o mogućnostima radija danas.

Tekst je dostupan na profilu autorice na ovom linku.

Pored teksta Jo Tacchi, Hrvoslava Brkušić predstavit će i tekst Does Shortwave Radio Have a Future?

Za sudionice/ke koje zanima, navedeni tekst mogu pronaći ovdje.

Hrvoslava Brkušić diplomirala je filmsku montažu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i magistrirala na Odsjeku za nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Radila je kao montažerka na nizu dokumentarnih, igranih i eksperimentalnih filmova, a u umjetničkoj praksi izražava se u različitim medijima: film i video, zvučne instalacije i live nastupi. Jedna je od članica umjetničkog kolektiva Ljubavnice. U svom radu zainteresirana je za umjetnost koju ne razumije u prvi mah. 

Poželjno je pročitati tekst prije čitalačke večeri, ali nije uvjet za sudjelovanje.

Dodatne informacije o čitalačkoj večeri moguće je dobiti na info@g-mk.hr

Umjetničko istraživanje pod nazivom She Just Vanished Into Thin Air podržali su Zaklada Kultura Nova, Grad Zagreb i Ministarstvo kulture RH.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 27.06.2016