Suvremeni koncept civilnog društva | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Suvremeni koncept civilnog društva

Udruga Drugo more i grupa Direktna demokracija u školi organiziraju tri tribine koje problematiziraju TTIP sporazum, civilno društvo i solidarnost na primjeru lučkih radnika i pomoraca.

17.11.2015 - 19.11.2015 , Rijeka - Filodrammatica
  • A
  • +
  • -

U okviru programa multimedijalne instalacije Početnica, od 17. do 19. studenog u galeriji Filodrammatica (Rijeka, Korzo 28/I) održavaju se tri tribine u organizaciji udruge Drugo more i grupe Direktna demokracija u školi.

Na tribini Što je to TTIP i zašto se o tome šuti, koja se održava u utorak, 17. studenog s početkom u 19 sati, Andrej Gnezda (Umanotera, Slovenija), Duje Prkut (GONG, Zaustavimo TTIP) i Hrvoje Radovanović (Zelena akcija, Zaustavimo TTIP) raspravljat će o kontroverznom Transatlantskom trgovinskom i investicijskom partnerstvu (TTIP), najvećem sporazumu o slobodnoj trgovini u ljudskoj povijesti.

Idućeg dana, u srijedu, 18. studenog u 18 sati, održava se tribina Lijeva kritika civilnog društva, na kojoj će Stipe Ćurković iz Centra za radničke studije te Zdravko Popović i Suzana Kunac iz grupe Direktna demokracija u školi ponuditi kritiku i uputiti na problematiku suvremenog koncepta civilnog društva, koje često ide u prilog održavanju i produbljivanju postojećih kapitalističkih odnosa.

Posljednja u nizu tribina zakazana je za četvrtak, 19. studenog s početkom u 18 sati. Govornici na tribini Zajedništvo na dokovima: solidarnost na primjeru lučkih radnika i pomoraca govorit će o ideji solidarnosti koja je i dalje jedna od najvažnijih sindikalnih vrijednosti, u vremenu kada radnici i sindikati pronalaze nove načine njezinog iskazivanja. Sindikalisti pomoraca Hrvatske, Luke Rijeka i Luke Koper raspravljat će o problemima s kojima se susreću u svakodnevnim aktivnostima, kao i o mogućnostima zajedničkog organiziranja u borbi za svoja prava.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 16.11.2015