Suvremeni ples i popularna kultura | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Suvremeni ples i popularna kultura

Trilogija Saše Božića i Petre Hrašćanec je niz predstava o odnosu suvremenog plesa i pop glazbe.

19.09.2015 , Zagreb - Zagrebački plesni centar

Božić i Hrašćanec, the_beatles

  • A
  • +
  • -

Trilogija će se izvesti u Zagrebačkom plesnom centru u subotu, 19. rujna s početkom u 21 sat

Prvi dio, Love will tear us apart  (2011.), solo je za Petru Hrašćanec koji žanrovski vrluda između rock koncerta, ispovjedne forme i apstraktnog plesa. Petra Hrašćanec nagrađena je Nagradom hrvatskog glumišta 2012. za najbolju žensku plesnu ulogu.

Boys don't cry (2012.) istražuje nasljeđe ženskih kantautorica iz razdoblja 60-ih godina prošlog stoljeća te s njima povezana pitanja ženskog identiteta na sceni i skrivenih političkih poruka koje takva glazba, i ples na nju, posjeduje. Boys don’t cry dobitnik je produkcijske nagrade Tjedna suvremenog plesa 2012. godine.

the_beatles (2015.), se bavi Beatlesima, jednim od najkomercijalnih i najpopularnijih sastava u povijesti pop glazbe te kroz zazivanje zlatnog doba pop glazbe računa na emocionalni i tjelesni odgovor gledatelja.  

Ulaznice se mogu rezervirati putem elektroničke pošte, a rezervacija ulaznice vrijedi do 18. rujna kada je rezervirane ulaznice najkasnije potrebno preuzeti, u Zagrebačkom plesnom centru u Ilici 10, radnim danom od 10 do 18 sati. Blagajna će na dan izvedbe, 19. rujna, raditi od 20 sati. Detaljnije informacije potražite ovdje

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 15.09.2015