Suvremeno kiparstvo i trodimenzionalna umjetnost | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Suvremeno kiparstvo i trodimenzionalna umjetnost

Održava se međunarodna proslava suvremene skulpture START '17 u organizaciji europske mreže Sculpture Network.

29.01.2017 , Zagreb - Galerija Događanja

Održava se međunarodna proslava suvremene skulpture START '17 koju organizira europska mreža Sculpture Network, a koja se ove godine događa istovremeno na 70 lokacija u Europi i šire. 

START '17 u Hrvatskoj održava se u nedjelju, 29. siječnja 2017. s početkom u 11 sati u Galeriji Događanja Centra kulture na Peščenici - KNAP, Ivanićgradska 41a, Zagreb. 

Program uključuje predstavljanje europske mreže Sculpture Network, live video dobrodošlicu iz Sculpture Network-a i Live Photo Gallery – povezivanje s drugim mjestima proslave u Europi putem razmjene fotografija i komentara na društvenim mrežama (Instagram i Twitter).

Drugi dio programa usmjeren je na povezivanje i umrežavanje svih zainteresiranih za suvremeno kiparstvo i trodimenzionalnu umjetnost u Zagrebu. Tijekom događanja biti će izloženi katalozi i portfoliji umjetnika koji će sudjelovati na događanju. Poziv je upućen svim ljubiteljima suvremene skulpture i zainteresiranim autorima koji se bave kiparstvom i trodimenzionalnom umjetnošću kako bismo potaknuli i omogućili međusobno upoznavanje, razmjenu ideja te razgovor i suradnju.

U Zagrebu događanje organizira akad. kiparica Marina Bauer (koja je nedavno postala članica mreže) u suradnji s akad. kiparicom Anjom Planinčić voditeljicom Galerije Događanja Centra kulture na Peščenici.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 20.01.2017