Suvremenost hrvatskog dizajna | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Suvremenost hrvatskog dizajna

Održava se promocija knjige Fragmenti dizajnerske povijesti - dokumenti Vol.1 Marka Goluba koja bilježi prvih deset godina djelovanja HDD galerije.

19.03.2019 , Zagreb - Oris Kuća arhitekture

U utorak, 19. ožujka u 19 sati u Kući arhitekture Oris održava se promocija knjige Fragmenti dizajnerske povijesti - dokumenti Vol.1 Marka Goluba

O ovom novom izdanju Hrvatskog dizajnerskog društva govorit će predsjednica HDD-a Maša Milinovac, kritičar dizajna i arhitekture, predavač na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i glavni urednik časopisa Oris Maroje Mrduljaš, povjesničarka umjetnosti i asistentica na Institutu za povijest umjetnosti u Zagrebu Sanja Sekelj, dizajner i publicist Dejan Kršić te sam autor.

Knjiga je zamišljena kao zbirka tekstova, grafičkih i fotografskih materijala i druge dokumentacije prikupljene od 2009. do 2018. godine putem niza izložbi i istraživanja posvećenih dizajnerskom nasljeđu, bitnim fenomenima iz povijesti i suvremenosti hrvatskog dizajna, individualnim dizajnerskim opusima itd. Knjiga stoga ima dvostruku ulogu – s jedne strane zabilježiti prvih deset godina djelovanja HDD galerije barem u jednom segmentu njenih aktivnosti, a s druge što cjelovitije prikazati sve one rakurse na hrvatski dizajn koje su nam pojedinačni izložbeni projekti rasvjetljavali.

Prilikom promocije knjigu ćete moći kupiti po promotivnoj cijeni od 150 kuna, a više o temi saznajte na službenoj stranici.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 15.03.2019