Sve o izdavaštvu | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Sve o izdavaštvu

Započinje prva "akademska godina" Izdavačke akademije u Rijeci čiji će polaznici, po prvi puta, na jednome mjestu moći steći teorijska i praktična znanja o izdavaštvu.

  • A
  • +
  • -
Njih 35, tijekom sljedećih šwst mjeseci, potpuno će besplatno pohađati radionice iz izdavaštva, uredništva, lekture, prijevoda, dizajna, marketinga i knjižarstva dok će stručnu praksu odraditi u knjižari RiBook u Rijeci.

Edukaciju će provoditi stručnjaci iz izdavaštva: Seid Serdarević (uredništvo), Mišo Nejašmić (izdavaštvo), Zorana Jagodić (lektura), Lara Hölbling Matković (prijevod), Aljoša Brajdić (dizajn), Zoran Medved (marketing) i Dražen Dabić (knjižarstvo).

Izdavačka akademija projekt je Udruge Katapult osmišljen kako bi se mladim ljudima omogućila kvalitetna edukaciju iz izdavaštva pod vodstvom stručnjaka, budući da u Hrvatskoj ne postoji obrazovna institucija koja u cijelosti educira ljude za rad u toj djelatnosti.

Podsjetimo, u svibnju je Katapult objavio poziv mladim nezaposlenim osobama fakultetskog obrazovanja da se prijave na Izdavačku akademiju. Ukupno je prijavljeno 132 kandidata, a polaznici su izabrani uz  pomoć Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Po završetku edukacije polaznici će biti osposobljeni za rad u izdavaštvu i time konkurentniji na tržištu rada, ali i zanimljivi potencijalnim poslodavcima - izdavačima.

Projekt "Izdavačka akademija" apliciran je na natječaj "Mladi na tržištu rada" u okviru programa Europske unije za Hrvatsku IV. Komponente IPA-e - Razvoj ljudskih potencijala, a provodi se u partnerstvu s Primorsko-goranskom županijom, Gradom Rijeka i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područnom službom Rijeka.
Izvor: Katapult
Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 09.09.2011