Sve što pokrene (ne) mora nabujati | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Sve što pokrene (ne) mora nabujati

Prvo ovogodišnje izdanje Škrabice predstavlja mladog kantautora Ivana Ščapeca, publici poznatog i po radu grupama Vlasta Popić i Seine.

23.02.2017 , Zagreb - Booksa

FOTO: Radio Student

  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 23. veljače u 20.30 u klubu Booksa će, u sklopu glazbenog programa Škrabica, nastupiti mladi kantautor Ivan Ščapec.

Od nažalost rasformiranog benda Vlasta Popić pa do, srećom, još uvijek aktualnog Seine, sve su glazbene inkarnacije u kojima je pokretački motor bio Ivan Ščapec krenule tako da je on prvo počeo nešto s gitarom, a to nešto bi kasnije izraslo u bend.

Sada je Ščapec odlučio okrenuti priču i spasiti se od toga da sve što pokrene mora toliko nabujati pa je pokrenuo Eine, projekt u kojem je, kao što i ime sugerira, sam s gitarom, a uloga drugih ljudi je isključivo da gledaju i slušaju.

Punk, noise-rock, psihodelični pop i još štošta, brojni glazbeni stilovi i njihove krhotine bili su i jesu dijelom Ščapecovog autentičnog glazbenog izraza, a kako to zvuči samo na akustičnoj gitari, bez razglasa i mikrofona, svi zainteresirani imaju jedinstvenu priliku doživjeti na prvom ovogodišnjem izdanju Škrabice. Program uređuje i vodi Andrija Škare.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 21.02.2017