Sveučilište budućnosti | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Sveučilište budućnosti

Prema Louise Morley, akademska imaginacija upregnuta u svrhu preživljavanja u sadašnjosti zapostavlja promišljanja o morfologiji sveučilišta budućnosti.

08.11.2013 , Zagreb - Tehnički muzej
  • A
  • +
  • -

Prema Louise Morley, suvremeni trendovi u visokom obrazovanju s jedne strane uključuju hiper-modernizaciju globalnih, poduzetničkih, korporacijskih sveučilišta i ubrzane, nomadske akademske radnike, a s druge tradicionalne obrasce društvenih nejednakosti. Ona promjene u akademskom polju opisuje kao brze i ekstremne te obilježene nejasnim granicama između javnog i privatnog, pri čemu se opseg neo-liberalnih i neo-konzervativnih promjena i mjera štednje teško mogao predvidjeti (opažanje koje se ne odnosi naravno samo na obrazovanje). U takvom je kontekstu, prema Morley, akademska imaginacija upregnuta u svrhu preživljavanja u sadašnjosti, zapostavljajući promišljanja o morfologiji sveučilišta budućnosti.

Kako bi trebalo izgledati sveučilište budućnosti tema je rasprave koju organiziraju Grupa 22 i Heinrich Böll Stiftung, u petak, 8. studenog, u 18 sati u Tehničkom muzeju, Savska 18.

Raspravu će otvoriti Louise Morley, direktorica Centra za visoko obrazovanje i istraživanje pravednosti sa Sveučilišta Sussex. Uvodničarka raspravi bit će i Ivana Perica iz Sindikata Akademska solidarnost, a raspravu će moderirati Karin Doolan.

 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 30.10.2013