Svi u Pulu! | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Svi u Pulu!

Najavljujemo 43. reviju hrvatskog filmskog i videostvaralaštva u organizaciji Pulske filmske tvornice i Hrvatskog filmskog saveza.

Revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma, mjesto na kojem se jednom godišnje okupljaju zaljubljenici filma, autori, teoretičari, predstavnici kino klubova i publika koja sa zanimanjem prati nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske i video produkcije. Digitalizacija omogućava velikom broju filmskih poklonika iskušavanje vlastite kreativnosti, tako da se broj prijavljenih filmova i videa iz godine u godinu povećava. Ove godine, selekcijom je iskristaliziran izbor od oko pedesetak uradaka koji će biti prikazani  i nagrađeni tijekom trodnevnog programa.  


Ovogodišnja, 43. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva bit će održana u Puli od 25. do 27. studenog, u organizaciji Pulske filmske tvornice i Hrvatskog filmskog saveza. Revija služi kao prostor razmjene različitih dostignuća u filmskom i video stvaralaštvu koja će ugostiti četrdesetak filmaša iz Hrvatske. Organizatori očekuju da će ovogodišnju reviju, koja se po prvi puta održava u Puli, posjetiti tisuću gledatelja. Uz okrugle stolove, projekcije filmova i bogat natjecateljski program, manifestaciju će popratiti i koncert kultne grupe Discplin a kitchme.Detaljan program možete pogledati na istaknutom linku.Izvor: Pulska filmska tvornica / Foto: Ana Bilankov, A Story, 2008.

 

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 09.11.2011