Svih boja i oblika | kulturpunkt

Najave Sajam

<

Svih boja i oblika

Booksina akcija Svi za knjigu, knjiga za svakoga! omogućit će knjige onima koji ih trebaju, kao i rasteretiti one kojima su višak.

06.10.2016 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 6. listopada od 16 do 21.30 sati u Booksi će se održati akcija Svi za knjigu, knjiga za svakoga!.

Naime, svi ljubitelji knjige moći će odabrati bilo koju knjigu s polica u književnom klubu Booksa i odnijeti je kući i pritom ostaviti predloženu donaciju od 10 kuna po knjizi. Oni koji se i učlane u klub (članarina iznosi 10 kn i traje godinu dana)  dobit će na poklon knjigu 8 metara knjiga u kojoj poznata književna imena opisuju kako su nastale i na što nalikuju njihove biblioteke.

Radi se o akciji kojom je klub Booksa s jedne strane odgovorio na potrebe osoba koje imaju višak knjiga i ne znaju što će s njim pa ga doniraju klubu, a s druge strane učinio je knjige dostupnima onima koji ih žele ili trebaju, ali si ih ne mogu priuštiti. Kako kažu u Booksi, knjiga ima “svih boja i oblika”, na hrvatskom i na stranim jezicima – prozni naslovi, poezija, publicistika, monografije, knjige za djecu i mlade, časopisi, stručna literatura iz područja književnosti, lingvistike, povijesti, kuharice, knjige samopomoći, "uradi sam" priručnici i ostalo.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 04.10.2016