Svijet kakvog ga vide djeca i mladi | kulturpunkt

Najave Festival

<

Svijet kakvog ga vide djeca i mladi

Susret kazališnih amatera Zagreba - SKAZ ove godine otvara svoja kazališna vrata s dva dana predstava namijenjena najmlađim posjetiteljima i izvođačima.

18.03.2017 - 22.03.2017 , Zagreb - Kulturni centar Peščenica
  • A
  • +
  • -

SKAZ - 41. Susret kazališnih amatera Zagreba  po prvi put otvara svoja kazališna vrata s dva dana predstava namijenjena najmlađim posjetiteljima i izvođačima. U Centru KNAP za vikend, 18. i 19. ožujka roditelji i djeca moći će uz besplatan ulaz pogledati čak 10 dječjih predstava. 

Mali SKAZ namijenjen je djeci od 5 do 15 godina, a prikazat će autorske predstave amaterskih kazališnih skupina i dramskih grupa čiji su izvođači – djeca i polaznici dramskih skupina iz Zagreba. Dječje kazališno stvaralaštvo novi je dio programa tradicionalnog Susreta kazališnih amatera Zagreba - SKAZ koji će se održati u periodu od 18. ožujka do 2. travnja 2017. u Centru kulture na Peščenici.

Dok "veliki" na pozornicama raspravljaju o "velikim problemima", ova dva dana dječjeg kazališnog stvaralaštva prikazat će kakav svijet vide djeca i mladi, u kakvom svijetu žele živjeti te nas uvesti u svoj svijet bez granica i jedinstvenih odgovora koja bismo češće trebali čuti.

SKAZ (Susreti kazališnih amatera Zagreba) je godišnji susret sveukupnog zagrebačkog kazališnog amaterizma koji već 41 godinu predstavlja najtočniji i najcjelovitiji pregled godišnje produkcije zagrebačkih kazališnih amatera. Najkvalitetnija kazališna ostvarenja selektiraju se za Festival zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA). Prosudbeno povjerenstvo 41. SKAZ-a čine:, Vinko Kraljević, glumac, Andrija Tunjić, glumac i kazališni kritičar te Ivana Peroš, kazališna redateljica. Ove godine na SKAZ-u će sudjelovati preko 500 sudionika i 47 dramskih grupa.

Ulaz na sve izvedbe je besplatan uz ulaznicu koju možete preuzeti na blagajni kazališta najranije dva sata prije početka predstave.

Raspored predstava pronađite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 16.03.2017