Svirati plešući ili plesati svirajući | kulturpunkt

Najave Plesna predstava

<

Svirati plešući ili plesati svirajući

Poigravanjem s hibridnom formom solo-dueta u prestavi Viola, ja i nas dvije, Nastasja Štefanić otvara se publici propitujući svoje glazbeno i plesačko "ja".

26.06.2018 - 27.06.2018

FOTO: Neven Petrović

Zagrebački plesni centar ovu kazališnu sezonu zatvara premijerom predstave rezidencijalnog programa autorice i izvođačice Nastasje Štefanić pod nazivom Viola, ja i nas dvije. Pretpremijera i premijera predstave održavaju se 26. i 27. lipnja, s početkom u 20 sati.

"Plesati te istovremeno stvarati i reproducirati glazbu za taj ples, svirati plešući ili plesati svirajući neka su od pitanja na koja izvođačica Nastasja Štefanić pokušava odgovoriti kroz svoj novi autorski rad. Instrument u dodiru sa živim tijelom kao da i sam postaje živ i ostaje živim posredstvom zvuka koji se stvara. Poigravanjem s hibridnom formom solo-dueta autorica se 'otvara' pred gledateljem propitkujući vlastitu sebe, svoje glazbeno i plesačko ja", navodi se u najavi predstave.

Nastasja Štefanić rođena je 1989.godine u Slavonskom Brodu. Od 2004. živi u Zagrebu gdje trenutačno radi i djeluje kao profesionalna glazbenica, plesačica, koreografkinja te glazbeni i plesni pedagog. Završila je preddiplomski i diplomski studij viole na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Pripada prvoj generaciji studenata suvremenog plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje je u lipnju 2016. godine završila preddiplomski studij, smjer- plesač suvremenog plesa. Plesno se usavršavala na nekoliko radionica i seminara u Hrvatskoj i inozemstvu. Surađuje s brojnim hrvatskim i stranim plesnim umjetnicima, a bavi se i autorskim radom.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 21.06.2018