Svjetlo kao važan medij komunikacije | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Svjetlo kao važan medij komunikacije

Aleksandar Rublek i Filippo Cannata drže predavanje na temu svjetlosti kao važnog elementa oblikovanja i doživljaja prostora.

20.02.2016 , Zagreb - Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA)

U subotu, 20. veljače, 2016. godine, s početkom u 10 sati, u prostoru Udruženja hrvatskih arhitekata održava se predavanje Aleksandra Rubleka i Filippa Cannata, koji su područje svog djelovanja usmjerili na temu svjetlosti kao važnom elementu oblikovanja i doživljaja prostora.

Aleksandar Rublek stvara u suradnji s brojnim arhitektima i dizajnerima sa snažnom idejom uspostave savršene korelacije između svjetlosti, interijera i arhitekture. Radi i živi u Amsterdamu, gdje je 1996. godine osnovao Studio Rublek.

Filippo Cannata ističe svjetlo kao važan medij komunikacije te se svojim djelovanjem i istraživačkim radom posvetio proučavanju svjetlosti u prirodi, njezine evolucije kroz tehnologiju i dizajn, do korištenja svjetlosti u profesionalnom i umjetničkom kontekstu. Osnivač je Cannata & Partners Lighting Design Communication studija. Živi i radi u Beneventu (Italija). 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 15.02.2016